Het beste van de natuur

BioBees: biologisch tuinbouwbedrijf in Ternat

Biologische tuinbouw

Vanuit mijn bezorgdheid voor het milieu en de gezondheidsaspecten van de voedselproductie koos ik in 1981 resoluut voor de biologische landbouwmethode. Later stapte Narrisa, mijn vrouw, enthousiast mee in het bedrijf. Filipijnse rijstvelden en kokosplantage, maakten plaats voor biologische aardbeien- en groenteteelt in België.
Samen met onze medewerkers zetten we ons elke dag in met een passie voor het vak om jullie het beste van de natuur te bieden.

Vandaag – na tientallen jaren ervaring als bioboer – telen we voornamelijk biologische aardbeien, courgetten, kolen en grasklaver. Meer info over de geschiedenis van BioBees vind je in het dossier over bioteler Luc Pauwels.

Nevenactiviteiten

Vanuit onze visie om de rol van landbouw te verbreden en de maatschappij bij biologische landbouw te betrekken, hebben we ook een aantal nevenactiviteiten:

  • Zorgboer: sinds 2004 integreert we een zorgfunctie op ons bedrijf. Dit jaar komen bijvoorbeeld elke dag van de week zorggasten op het bedrijf meehelpen. Meer info over over groene zorg in de land- en tuinbouw: www.groenezorg.be.
  • Boeren met klasse: de deuren van het bedrijf staan open voor (school)groepen die biologische landbouw van dichterbij willen beleven. Ook een verjaardagsfeestje is mogelijk!
  • Hoevetoerisme: sinds 2011 kan je in Ter Loft tijdelijk verblijven in één van de twee studio’s AardbeiGeluk of CourgetteWonder.